SEO voor website

Je vraagt je weleens af hoe sommige websites altijd zo goed scoren in Google. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft duiken steeds dezelfde websites weer op. Naast het inkopen van advertentieruimte is er nog een manier om hoger te scoren in de zoekmachines; met SEO voor websites. SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Door de website op de juiste wijze in te stellen zal deze vanzelf stijgen in de Google ranking. Vanzelf? Je moet wel een beetje helpen om de SEO voor website te verbeteren…

Verschil tussen SEA en SEO voor website

SEA staat voor Search Engine Advertising, dat zijn die ADV links bovenin Google. SEO staat voor Search Engine Optimization, daarmee optimaliseer je de website waarmee deze hoger zal scoren in zoekmachines op basis van bepaalde zoekopdrachten. Wist je bijvoorbeeld dat je voor een plaatsing op de Google Maps kaart niet hoeft te betalen?

Waarom SEO voor elke website van belang is

Steeds minder mensen typen de URL van de website in, ze zoeken gewoon direct op de bedrijfsnaam of op een onderwerp. Wanneer de SEO op de website niet geoptimaliseerd wordt zal deze niet hoog scoren in de zoekresultaten met als gevolg dat je niet wordt gevonden, zelfs niet op je eigen bedrijfsnaam!

SEO voor website hoeft niet moeilijk te zijn

Er is geen groot “geheim” bij SEO, er zijn gewoon een aantal duidelijke richtlijnen waarmee je beter kunt scoren. Zoals het toevoegen van metadata in de HMTL code, keywords in de teksten en zelfs zaken als de aanwezigheid van een mobiele versie. Hoewel het niet moeilijk is om de richtlijnen op te zoeken, kan de implementatie wel wat moeite kosten.

DELEN